Politiskt Inkorrekt

Postat den November 28, 2011 kl 12:12 EST

 

Av Aaron Klein      

JERUSALEM – Flera ögonvittnen rapporterade att se Israels militära lastbilar under de senaste dagarna transporter och stationen stora missiler i utkanten av Jerusalem och på platser inne i Västbanken.

Beskrivningarna av projektiler är förenliga med den judiska statens medel-till lång räckvidd Jeriko ballistiska missiler.

Missilen rörelsen, om de bekräftas, skulle vara ovanligt.

En av ögonvittnen var medlem av den palestinska Services Authority säkerhet. Han hävdade för mig att en stor missil var stationerad fem dagar sedan i närheten av Neve Yaacov, en judisk stadsdel i nordöstra Jerusalem. Det området är i anslutning till flera palestinska-bebodda städer.

Fyra andra ögonvittnen, israeliska och palestinska, rapporterat att de sett liknande sevärdheter under den senaste veckan – stora raketer som transporteras av den israeliska militären i utkanten av Jerusalem och på Västbanken.

Nås för en kommentar, skulle talesman s enhet av den israeliska försvarsmakten inte bekräfta uppgifterna med hänvisning mig istället för Israels nationella polisen.

Mickey Rosenfeld, den nationella polisen talesman här, berättade idag att han inte har någon information om sådana rörelser.

Tydligen är jag inte den enda reportern att ta emot sådana rapporter.

Rosenfeld sade en annan utländsk korrespondent kontaktade honom tidigare idag för en kommentar i samma ärende.

PA säkerhet medlem, talar på villkor av anonymitet, spekulerade missilerna var relaterade till en eventuell israelisk offensiv mot Iran. Han kommenterade att sådana missiler var offensiv i naturen, och oftast inte tänkt att fungera som defensiv hållning.

Även möjligheten till en attack mot Iran inte omedelbart kan uteslutas, finns det flera andra scenarier som gör någon mening:

1) Det är möjligt sådan missil transporter är del av en intern militär övning eller för att testa olika platser för den framtida utbyggnaden av projektiler.

Borren dock inte skulle inkludera provskjutningarna. Sådana tester är nästan alltid utförs vid en militärbas och vanligtvis innebär en missil avfyrades från en plats. Alla sådana test är svårt att hålla hemligt.

Tidigare denna månad, gjorde IDF testa avfyra en long-range ballistiska missiler, som tros vara en Jericho III, på landets Palmachim Air & Space testcenter. Israels försvarsdepartementet bekräftade testen var lyckad, visar på syftet med lanseringen var att testa ett nytt avancerat drivsystem.

Jericho III: s tros styras av radar och enligt uppgift ge Israel kärnvapenanfall kapacitet inom hela Mellanöstern, Afrika, Europa, Asien och nästan alla delar av Nordamerika, samt inom stora delar av Sydamerika och Nordamerika Oceanien.

2) Varje missil placering kunde relateras till den instabila situationen i Syrien, bland annat rädsla för ett framtida NATO-fälttåg där som skulle kunna ha förgreningar för Israel, som avfyrande av missiler in i den judiska staten av Syrien eller Hizbollah i Libanon.

I går, i en aldrig tidigare skådad flytta mot en karl arabiska nationen godkände Arabförbundet ekonomiska sanktioner mot Syrien att pressa Damaskus att avsluta sitt förtryck av en 8-månader gamla uppror mot Assads regim.

Arabförbundets diplomater, talade förra veckan för Associated Press på villkor av anonymitet, sade att om Syrien inte följer sina krav på omedelbara reformer, kommer organisationen arbeta för att förena syriska oppositionella grupper i en koalition liknande den i Libyens nationella övergångsråd .

Ett nästa steg, diplomater sade, skulle vara att erkänna oppositionen som den enda representanten för det syriska folket i ett drag som symboliskt skulle isolera Assads regim.

Det rör sig härma de diplomatiska initiativ som tagits för att isolera Muammar Gadhafi regim före Natos kampanj i Libyen.

Syriens president Bashar al-Assad varnade i en intervju med en brittisk tidning tidigare denna månad att utländsk intervention i Syrien skulle orsaka en ”jordbävning” i hela regionen och skapa en annan Afghanistan, samtidigt som direkt hotar den judiska staten.

Assad gjorde enligt uppgift liknande kommentarer i ett möte i början av oktober med Turkiets utrikesminister Ahmad Davutoglu.

Han citerades anger: ”Om en galen åtgärd vidtas mot Damaskus, jag behöver inte mer än sex timmar för att överföra hundratals raketer och missiler för att Golanhöjderna att avfyra dem i Tel Aviv.”

Assad rapporteras också varnade för att ”alla dessa händelser kommer att hända på tre timmar, men i den andra tre timmar, kommer Iran attackera amerikanska krigsfartyg i Persiska viken och de amerikanska och europeiska intressen kommer att riktas samtidigt

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: